Profiteert jouw onderneming al van de voordelen van de investeringsaftrek?

Ben jij een ondernemer die van plan is te investeren in bedrijfsmiddelen? Dan hebben we goed nieuws voor je: de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) kan jouw investeringen een stuk aantrekkelijker maken! In deze blog zullen we de voordelen van de KIA uitleggen en waarom het de moeite waard is om hiervan gebruik te maken.

Wat is de KIA?

De KIA is een fiscale regeling die ondernemers in staat stelt om een percentage van hun investeringskosten af te trekken van hun belastbaar inkomen. Deze regeling is bedoeld om investeringen in bedrijfsmiddelen te stimuleren en zo de economie te ondersteunen.

Hoe werkt de KIA?

Het bedrag dat je kunt aftrekken is afhankelijk van het totale investeringsbedrag. Hoe hoger het investeringsbedrag, hoe hoger de aftrekpost. In 2023 bedraagt de maximale aftrek 28% van het investeringsbedrag. Het is wel belangrijk om te weten dat de KIA alleen geldt voor bedrijfsmiddelen met een aanschafwaarde van minimaal € 450 en maximaal € 460.000.

Waarom gebruik maken van de KIA?

  • Fiscaal voordeel

Dankzij de KIA kun je een deel van je investeringskosten aftrekken van je belastbaar inkomen. Dit betekent dat je minder belasting hoeft te betalen. Dit kan een aanzienlijk voordeel opleveren, vooral als je van plan bent om grote investeringen te doen.

  • Stimuleren van investeringen

De KIA is bedoeld om investeringen in bedrijfsmiddelen te stimuleren. Dit kan zorgen voor een impuls voor de economie en innovatie binnen jouw bedrijf. Door te investeren in nieuwe bedrijfsmiddelen kan je bedrijf groeien en succesvoller worden.

  • Verlagen van de drempel

Dankzij de KIA wordt het voor ondernemers makkelijker om te investeren in bedrijfsmiddelen. Doordat je een deel van de investeringskosten kunt aftrekken van je belastbaar inkomen, wordt de drempel om te investeren lager.

De KIA is een aantrekkelijke regeling voor ondernemers die van plan zijn te investeren in bedrijfsmiddelen. Het biedt niet alleen fiscale voordelen, maar stimuleert ook investeringen en verlaagt de drempel om te investeren. Dus, als je van plan bent om te investeren in bedrijfsmiddelen, overweeg dan zeker om gebruik te maken van de KIA! Mocht je vragen hebben of meer willen weten, neem dan contact met ons op.

De voordelen van een vlotte jaarafsluiting van je boekhouding

Van Eenmanszaak naar BV: wat betekent dit voor je administratie?

Van eenmanszaak naar bv: waarom, wanneer en hoe?

Overstappen van boekhouder: waar moet je op letten?

CBEE Clever en Comfort: Een Sterke Samenwerking voor Salarisadministratie en Advies

Visionplanner: Boost je bedrijfsprestaties met deze essentiële tool

De sleutel tot het ontgrendelen van jouw potentieel en het behalen van succes

Chris Boonstra

Eigenaar |  Senior Adviseur

Of kom langs in het Kwadraat aan de Lübeckweg 2 in Groningen