Overstappen van boekhouder: waar moet je op letten?

Een betrouwbare boekhouder, die je zakelijke doelen doorgrondt, proactief advies biedt en je ontlast van administratieve taken, is van onschatbare waarde. Maar wat als de samenwerking niet meer voelt zoals het hoort? Hoe herken je het moment om naar een nieuwe financiële partner uit te kijken?

44% van de ondernemers heeft al eens van boekhouder gewisseld. De redenen variëren: soms groeit je bedrijf en veranderen de verwachtingen, of er is behoefte aan een proactievere aanpak, gedetailleerde rapportages, of een gunstiger tarief.

Waarom overstappen van boekhouder?

Als ondernemer ben je altijd in beweging en je verwachtingen van een boekhouder kunnen eveneens veranderen. Aanvankelijk had je wellicht vooral basisdiensten nodig, zoals belastingaangiften en jaarrekeningen. Maar naarmate je bedrijf groeit, kunnen je behoeften veranderen. Nu heb je mogelijk iemand nodig die proactief meedenkt over strategieën of die duidelijke rapportages levert voor besluitvorming.

Met de groei van je onderneming, zoals het in dienst nemen van personeel, kunnen er nieuwe uitdagingen ontstaan die een gespecialiseerde expertise vereisen. De behoefte aan kennis over HR-administratie of cashflowprognoses kan bijvoorbeeld toenemen. De behoefte om van boekhouder te wisselen weerspiegelt vaak de ontwikkelingsfase van je bedrijf. Groei betekent verandering, en een nieuwe financiële partner kan daarbij horen.

Overstappen: Een fluitje van een cent

Bij CBEE Clever begrijpen we dat de gedachte aan overstappen stressvol kan zijn. Daarom hebben we het proces zo eenvoudig en gestroomlijnd mogelijk gemaakt. Het begint allemaal met een persoonlijk intakegesprek, waarin we echt de tijd nemen om jouw unieke zakelijke behoeften en doelstellingen te begrijpen. Zo kunnen we je het beste van dienst zijn.

Zodra we een helder beeld hebben van wat je nodig hebt, komen we in actie. We zorgen voor een naadloze overgang door alle financiële details zorgvuldig over te dragen. Overstappen kan in principe het hele jaar door, maar als je het ons vraagt, is het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar het meest ideaal. Zo kan je oude boekhouder het jaar mooi afronden en start je met een schone lei bij ons.

Maar het beste van alles? Het hele overstapproces is vaak binnen een paar dagen rond. Geen eindeloze wachttijden of onduidelijke processen. En natuurlijk staan we altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden en je te ondersteunen waar nodig.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

De CBEE Clever – Het vermogen om verschil te maken

Het kiezen van de juiste financiële partner kan een wereld van verschil maken in het realiseren van je bedrijfsambities. Bij CBEE Clever is dat precies de aanpak: het is niet alleen een kwestie van cijfers op een rijtje zetten, maar van een echte samenwerking om jouw bedrijfsdoelen te bereiken.

Stel je een boekhoudkundige dienst voor die echt aanvoelt als een uitbreiding van je eigen team. De financiële experts van CBEE Clever duiken diep in de specifieke kenmerken van jouw branche en bedrijfsvoering. Dit zorgt niet alleen voor accuratere boekhouding, maar ook voor proactief advies dat helpt bij toekomstige besluitvorming. CBEE Clever maakt gebruik van de nieuwste technologieën om de boekhouding zo efficiënt mogelijk te maken, waardoor jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: je bedrijf laten groeien.

Lees de ervaringen van anderen die reeds zijn overgestapt in onze klantverhalen.

De voordelen van een vlotte jaarafsluiting van je boekhouding

Van Eenmanszaak naar BV: wat betekent dit voor je administratie?

Van eenmanszaak naar bv: waarom, wanneer en hoe?

Overstappen van boekhouder: waar moet je op letten?

CBEE Clever en Comfort: Een Sterke Samenwerking voor Salarisadministratie en Advies

Visionplanner: Boost je bedrijfsprestaties met deze essentiële tool

De sleutel tot het ontgrendelen van jouw potentieel en het behalen van succes

Chris Boonstra

Eigenaar |  Senior Adviseur

Of kom langs in het Kwadraat aan de Lübeckweg 2 in Groningen