Waarom overstappen naar een BV een slimme zet kan zijn

Als ondernemer droom je er misschien van om je bedrijf snel te laten groeien. Maar wat als je huidige ondernemingsvorm niet meer past bij de groei van jouw bedrijf? Dan is het misschien tijd om na te denken over een overstap van een eenmanszaak of VOF naar een BV. In deze blog zullen we de voordelen van een BV ten opzichte van andere bedrijfsvormen uitleggen en waarom het overstappen naar een BV een slimme keuze kan zijn.

Wat zijn de voordelen

  • Beperking van persoonlijke aansprakelijkheid

Een van de grootste voordelen van een BV is dat de persoonlijke aansprakelijkheid van de ondernemer wordt beperkt. In geval van een faillissement ben je niet persoonlijk aansprakelijk voor de schulden van de BV.

  • Mogelijkheden tot vermogensopbouw

Een BV biedt meer mogelijkheden om vermogen aan te trekken dan een eenmanszaak of VOF. Je kunt bijvoorbeeld aandelen uitgeven of een lening afsluiten bij de bank.

  • Fiscaal voordeel

Vanaf een bepaald resultaat kan een BV fiscaal gunstiger zijn dan een eenmanszaak of VOF. Dit komt onder andere door de mogelijkheid om gebruik te maken van de fiscale voordelen van de dividendbelasting en de vennootschapsbelasting.

Overstappen naar een BV

Het overstappen naar een BV kan een grote stap zijn, maar kan uiteindelijk veel voordelen opleveren. Het is belangrijk om goed te kijken naar de mogelijkheden en de consequenties van de overstap. Een betrokken boekhouder kan je hierbij helpen. Wij kunnen je adviseren over de verschillende ondernemingsvormen en je helpen bij het opstellen van de benodigde documenten voor de oprichting van een BV.

Een BV kan veel voordelen bieden ten opzichte van een eenmanszaak of VOF, zoals een beperking van persoonlijke aansprakelijkheid, meer mogelijkheden tot vermogensopbouw en fiscale voordelen. Als je als ondernemer snel groeit, kan het overstappen naar een BV een slimme keuze zijn. Het is belangrijk om goed te kijken naar de mogelijkheden en de consequenties van de overstap, en een betrokken boekhouder kan je hierbij helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

De voordelen van een vlotte jaarafsluiting van je boekhouding

Van Eenmanszaak naar BV: wat betekent dit voor je administratie?

Van eenmanszaak naar bv: waarom, wanneer en hoe?

Overstappen van boekhouder: waar moet je op letten?

CBEE Clever en Comfort: Een Sterke Samenwerking voor Salarisadministratie en Advies

Visionplanner: Boost je bedrijfsprestaties met deze essentiële tool

De sleutel tot het ontgrendelen van jouw potentieel en het behalen van succes

Chris Boonstra

Eigenaar |  Senior Adviseur

Of kom langs in het Kwadraat aan de Lübeckweg 2 in Groningen